התוכנית להכשרת אנג׳לים

מדי יום אנחנו עדים לעוד גיוס ענק או אקזיט מוצלח בתעשיית ההיי-טק הישראלית. אבל בצל ההצלחות המפורסמות, יש גם כישלונות שנעלמים מעיני התקשורת. כעת, מחזור נוסף של הקורס הייחודי מסוגו נפתח בחיפה, שמטרתו להכשיר אנג'לים, לשפר את הבנתם בהשקעות בחברות סטארט-אפ ובכך להעלות את הסיכויים להגיע אל הצד המצליח. במסגרת הקורס יופיעו מומחים בתחום – אנג'לים מובילים בתעשייה ואנשי אקדמיה שיעבירו ידע מעשי ותיאורטי, שיקנו למשתתפים בקורס את הכלים למיקסום סיכוי ההצלחה.

המרכז ליזמות טכנולוגית – הייסנטר ומרכז הידע לחדשנות בטכניון, יזמו את התוכנית להכשרת אנג'לים, במטרה להקנות ידע וכלים פרקטיים לניהול תהליך השקעה באופן מתוכנן ומבוסס קריטריונים ברורים. זאת בהתבססות על ידע אקדמי מעודכן, למידה ממומחים ויזמים עתירי ניסיון ופורצי דרך.

 

מבנה הקורס

כל מפגש יכלול שני חלקים עיקריים. החלק הראשון יכלול הרצאה הכוללת שילוב של תיאוריה ומתודה במהלכה המשתתפים ירכשו ידע וכלים, ויתרגלו אותם. החלק השני יכלול הרצאת אורח של יזם או מנהיג פורץ דרך אשר יציג למשתתפים דוגמאות מניסיונו העשיר.
לאורך הקורס, המשתתפים ילמדו ויתנסו בשימוש בכלים ובמתודולוגיות לניהול תהליך השקעה בחברות היי-טק, החל מהכרת האקו-סיסטם הישראלי, איך ממפים את השוק שבו היא פועלת, כיצד לבדוק חברות טכנולוגיה טרם השקעה (דיו דיליג'נס) ועוד, וכלה בניתוח סטארט-אפ לדוגמה שיתבצע לקראת סוף הקורס. לאחר מכן, יוכלו המשתתפים לשקול ביתר תבונה האם וכיצד להשקיע בחברות שונות.

קורס האנג'לים, שרץ בהצלחה כבר שלושה מחזורים, הוא פלטפורמה יוקרתית וראשונה מסוגה – שזמינה לשכבה צרה ואקסקלוסיבית של משקיעים מצמרת עולם ההון הישראלי. תנאי הסף לקבלה לקורס הם הון נזיל בשווי 8.3 מיליון שקלים – או לחילופין הכנסות במיליונים (לפי הגדרת משקיע כשיר של הרשות לניירות ערך).

תוכן המפגשים
מפגש 1: השקעות באקוסיסטם הישראלי, מוטיבציה ליזמות והשקעה
מפגש 2: הגורם האנושי – הערכת צוות היזמים
מפגש 3: הערכת המודל העסקי + תרגול
מפגש 4: קביעת אבני דרך, התוכנית הפיננסית ועסקאות המימון
מפגש 5: כלי השקעה ותקבולים ותפקיד המכריע של האנג'ל
מפגש 6: דיו דיליג'נס וסוגיות משפטיות
מפגש 7: הכנת המשקיעים לפיצ'ים של החברות + תרגול
מפגש 8: פאנל משקיעים על היום שאחרי, סיכום ותעודות

 "לא לכל אחד שרוצה להיות אנג'ל יש את הניסיון, הקשרים או המעורבות בקהיליית ההיי-טק המקומית ולכן הקורס שכבר רץ מספר מחזורים, מלמד איך להיות אנג'ל טוב, ומי שהוא כבר אנג'ל טוב – הקורס ילמד אותו איך להיות מצוין".

ליאור חנוכה, מנכ"ל היי-סנטר

 

 

פרופ' מרים ארז, יו"ר מרכז הידע לחדשנות בטכניון, כלת פרס ישראל למדעי המנהל לשנת 2005.

"אנג'לים עוזרים ליזמים צעירים להגשים חלום, שבדרך כלל מונע מבעיה שצריך לפתור, והנחת היסוד שלי היא שחברה שפותרת בעיה כואבת, תשרוד לאורך זמן ותצליח יותר".

 

סול אורבך – משקיע ויזם סדרתי עם ניסיון של מעל 30 שנים כמייסד ומנהל שותף בקרנות הון סיכון

לעתים קרובות מאוד, האינטראקציה הראשונה שיש למשקיע עם חברה היא דרך ה-Pitch Deck של החברה. במהלך הקורס נלמד כיצד להעריך את הפיטצ', שקף אחר שקף. מה צריכים לחפש? איזה מידע הוא קריטי? איך מזהים מה חסר? ואיך נוכל להחליט אם הסטארטאפ ראוי לתשומת לב רבה יותר, מתוך הערכת הפיטצ' של היזמים.

 

אוהד יניב – מנהל תכניות הסטארטאפים וראש תוכנית BizTEC בטכניון

״בשנים האחרונות העולם בכלל, וישראל הסטארטאפ-ניישן בפרט, מדברים יזמות. משקיעים מחפשים בתוך אינסוף הדיבורים, בהם אפשר ללכת לאיבוד.
ההרצאה תעסוק במתן כלים פרקטיים לביצוע ולידציה מצד משקיע, בסימני הזיהוי של צוותים מנצחים עוד בשלבים המוקדמים, בהם קשה מאוד לזהות סימנים מעידים שכאלה״.

 

 

אילית גלר – מייסדת קרן הון סיכון Disruptive AI, יזמת סדרתית בשוק הטכנולוגיה הפיננסית העולמית.

״חשוב ללמוד את תפקיד האנג'ל בצורה מסודרת ומעמיקה. בסופו של דבר מדובר באנשים – גם בצד היזמים וגם בצד המשקיעים. תיאום ציפיות והבנה הם משמעותיים מאוד לשני הצדדים. לבנות חברה ולהיות יזם הן משימות כל כך קשות. משקיע שמסוגל להבין את צוות החברה ואת ההחלטות שעומדות לפניו – יכול לעשות את ההבדל בין הצלחה של חברה לכישלונה".

יואב נווה – מייסד ומנכ"ל שלconvertmedia שנרכשה על-ידי טאבולה

"הדבר הכי חשוב בלבנות חברה מצליחה הוא לזהות האם יש מספיק שוק למוצר שלה. אני מאד מאמין ש-The Market Always Wins – כלומר יזמים מעולים עם מוצר מעולה שפועלים בשוק גרוע לא יצליחו כי תהיה להם תקרה מאוד נמוכה. מצד שני, שוק גדול שצומח בעקביות מאפשר לחברה להשתפר, להגיע לצמיחה מהירה ולהפוך לחד קרן. שנית, אנג'ל צריך לעבוד כמו קרנות ההון סיכון, כלומר לחפש מנצחים גדולים. עדיף שהשקעה אחת מעשר תצליח בגדול מאשר ששבע מתוך עשר יצליחו בקטן. זה אומר להשקיע בעיקר בחברות שיכולות להפוך לענקיות ולאו דווקא לשחק 'על בטוח'. לאמץ את הסיכון כדי להגיע רחוק".

 

ד"ר אייל שנהב – ראש תחום היי-טק והון סיכון במשרד גרוס

"שני פרמטרים קריטיים שאנג'ל צריך לקחת בחשבון בטרם ישקיע את כספו: "הראשון הוא אמונה ביזמי החברה, וביכולתם הוביל את החברה לאורך זמן ולבנות חברה משמעותית. השני הוא להבין מי השותפים להשקעה ואיך ניתן לשתף אתם פעולה. לצד זאת חשוב כמובן להבין את הטכנולוגיה של החברה, גודל השוק שבו היא פועלת, מי המתחרים שלה, ועוד".

אהרון אהרון – מנכ״ל רשות החדשנות לשעבר 

״נדבר על התבלין הסודי שמחבר את חלקי האקוסיסטם הישראלי ומפריד אותו משאר העולם.  אציג את השינויים שחלו בשנים האחרונות, בדגש על השנה האחרונה ומהן הסיבות, האתגרים וההזדמנויות שיש בהשקעה במיזמים בישראל״.

השיעורים יתקיימו במתחם אינוונטק. רחוב הנמל 28, חיפה

הקורס יועבר בשפה העברית

שעות לימוד:

32 שעות הכשרה אקדמיות, ימי שני, 16:15-19:15

הקבלה לקורס לאחר ראיון לפי התבחינים הבאים:

רצון ויכולת להשקיע במיזמים (כפי שייבדק על-ידי הייסנטר)

רקע תעסוקתי והשכלתי המעידים על יכולת למידה גבוהה

עלות:

6,000 שקלים